دوره 13، شماره 25 - ( 4-1402 )                   جلد 13 شماره 25 صفحات 90-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hashempour N, toghrayee M, baghbanmaher S. Designing a Model for the Growth and Development of Museums based on Cultural Entrepreneurship Components. SciJPH 2023; 13 (25) :77-90
URL: http://ph.aui.ac.ir/article-1-1294-fa.html
هاشم پور نگار، طغرایی محمدتقی، باغبان ماهر سجاد. طراحی الگوی رشد و توسعه موزه‌ها، مبتنی بر مؤلفه‌های کارآفرینی فرهنگی. دوفصلنامه علمی پژوهش هنر. 1402; 13 (25) :77-90

URL: http://ph.aui.ac.ir/article-1-1294-fa.html


1- دانشگاه هنر اصفهان
2- دانشگاه هنر اصفهان ، m.toghrayee@aui.ac.ir
چکیده:   (1225 مشاهده)
در عصر حاضر، موزهها در جهان یکی از شاخصههای مهم در توسعه کشورها محسوب میشوند، ولی بروز مسائلی چون عدم خلاقیت لازم در ارائه و نمایش مجموعهها، عدم توسعه، پایین بودن سطح کیفیت تجارب بازدیدکننده و همچنین عدم خدمات جدید، سبب قطع ارتباط مؤثرشان با بافت اجتماعی پیرامون شده و اغلب موزهها را با بحران مخاطب و یکنواختی فضا مواجه کرده است؛ بنابراین ضرورت ایجاب میکند تا مدیران موزه، برای رفع چنین چالشهایی و بهبود وضعیت موجود و همچنین رشد و توسعه موزهها، بهدنبال ارائه الگویی باشند تا با بهرهگیری از استراتژیهای کارآفرینی، باعث ایجاد یک اکوسیستم کارآفرین شده و نگرشی نو به مخاطبان خود از موزه و کارآفرینی دهند و نیز تعاملی کاربردی بین موزه، جامعه و بازدیدکنندگان برقرار کنند. پژوهش حاضر کیفی و از نظر هدف، توسعهای ـ کاربردی و به روش کیفی انجام شده است. دادهها بهصورت کتابخانهای و میدانی گردآوری شدهاند. جامعه هدف شامل: متخصصان سازمانهای فرهنگی و هنری، ازجمله موزهها هستند که با روش نمونهگیری هدفمند، مصاحبههای عمیق با دوازده نفر از کارشناسان موزه و مرمت، فعالان فرهنگی و کارآفرینان انجام شده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد، مقوله محوری برای ایجاد موزه کارآفرین با رویکرد فرهنگی، گرایش کارآفرینانه فرهنگی است که ناشی از شرایط علی، شامل نگرش کارآفرینانه، مدیریت نوآورانه، خودباوری و نگاه موافق مدیریت با تغییرات است و براساس راهبردهای کارآفرینانه فرهنگی و خدمات جدید، به خلق ارزشهای جدید موزهای میانجامد. همچنین، شرایط زمینهای شامل مشوقهای دولتی، قوانین حمایتی و تسهیلکننده، توسعه ارتباطات بینالملل، حمایت مراکز فرهنگی و رسانهای میشود و شرایط مداخلهگر شامل آگاهسازی در سطح خرد و کلان، آموزش و توانمندسازی منابع انسانی، جو کارآفرینانه، فرایندهای کاری روان و چابک و شبکهسازی با موزههای برتر است.
متن کامل [PDF 512 kb]   (545 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ساير

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علمی پژوهش هنر می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Scientific Journal of Pazhuhesh-e Honar

Designed & Developed by : Yektaweb