دوره 13، شماره 25 - ( 4-1402 )                   جلد 13 شماره 25 صفحات 142-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kohanpour M, Fahimi Far A A, Ghasemian Dastjardi P. Costume Design on the Evolution of Fashion in the Middle of the 20th Century: A Case Study of “Breakfast at Tiffany’s” movie. SciJPH 2023; 13 (25) :125-142
کهن پور مهرآذین، فهیمی فر علی اصغر، قاسمیان دستجردی پروانه. تأثیر طراحی لباس سینمای هالیوود بر تحول مد در میانه قرن بیستم (مطالعه موردی: فیلم صبحانه در تیفانی)*. دوفصلنامه علمی پژوهش هنر. 1402; 13 (25) :125-142

دانشگاه تربیت مدرس
با به تکامل رسیدن هنر ـ صنعت سینما در قرن بیستم، هالیوود بهعنوان مرکز فرهنگی ـ هنری آمریکا مورد توجه تمام جهانیان قرار گرفت و فیلمهای سینمایی به رسانهای پرمخاطب تبدیل شدند که بهکمک دیگر هنرها سعی بر انتقال مفاهیم جدید داشتند. یکی از این هنرها، طراحی لباس بود که بهمنظور همکاری با سینما، گرایش طراحی لباس سینما را به وجود آورد. طراحان لباس هالیوود خیلی زود به موفقیت موردنظر رسیدند و توانستند با طراحی لباس برای ستارگان هالیوود، مُد جدیدی را به بازار ارائه کنند که علاوه بر انتقال مفاهیم جدید، تبلیغات تجاری موفقی برای فیلمسازان و شرکتهای تجاری مد محسوب میشد. در این سالها، بازیگران هالیوود به الگوهای جوانان در مد لباس و سبک زندگی بدل شده بودند و طراحان با ارائه طرحهای جدید خود بر تن این بازیگران تعیینکننده مد غالب آن دوران بودند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر رسانهها، بهخصوص رسانه سینما بر مد و با طرح این پرسش که مد لباس چه رابطهای با سینما داشته و بازیگران هالیوود در این میان چه نقشی داشتهاند، سعی دارد با بررسی مد ارائهشده در هالیوود با نام «سبک هالیوودی» و به روش مطالعه کتابخانهای منابع موجود، به چگونگی رابطه مد و سینما بپردازد؛ بنابراین در این مسیر بهصورت موردی به مطالعه سبک لباس آدری هپبورن، ستاره مشهور هالیوود، روابط او با طراحان لباس آن زمان، مانند هوبرت ژیوانشی و تأثیرات او بر مد پرداخته و همچنین جهت بررسی دقیقتر به نقد طراحی لباس فیلم «صبحانه در تیفانی» (1961) و تأثیرات لباسهای این فیلم بر مد به روش مشاهدهای پرداخته است. در انتها، با مطالعه تأثیرات بازیگران هالیوود در مد سالهای میانه قرن بیستم متوجه میشویم که بازیگران یکی از مهمترین عوامل مؤثر در شکلگیری مدها و تعیین فرهنگها هستند و تأثیرات آنها میتواند ماندگار باشد.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: هنرهاي تجسمي